Много хора имат страсти и хобита. Могат да се похвалят

...
 Много хора имат страсти и хобита. Могат да се похвалят
Коментари Харесай

Редки автомобили, които са мечта за колекционерите

 Много хора имат пристрастености и занимания. Могат да се похвалят с сбирки. Някои даже си разрешават да събират коли – от редки по-редки.

Както при всяко занимание, при колекционирането на коли има мостри, които са фантазия за всеки познавач. Последният е подготвен да се раздели с едра сума поради тях.

1. Rolls-Royce 15 hp

Един от първите коли на марката Rolls-Royce, който се появи на бял свят на 23 декември 1904 година Машината е скъпа освен от историческа позиция, само че и от колекционерска.

До наши дни е оживял единствено един-единствен модел 15 hp. Днес возилото се прави оценка на 35 млн. $. Това го прави едно от най-скъпите на планетата.



2. Leyat Helicа D21

Този автомобил е създаден през 1921 година Трябвало да бъде хибрид сред аероплан и кола. По пътя Leyat Helicа D21 се е движил благодарение на винт, който в купе с лек корпус е могъл да обезпечи задоволителна двигателна сила.

Автомобилът е пускан на пазара до 1925 година От него са създадени единствено 30 бройки.



3. Ferrari 250 GT California Spyder SWB

Самите експерти на Ferrari считат тази кола за една от най-хубавите и красивите измежду творенията на компанията. Тази кола е пусната като пример през 1959 година Произведена е в дребна серия – 46 акземпляра.

Това е една от аргументите, заради които California Spyder е извънредно скъпа. Преди няколко години едно от возилата бе продадено на аукцион за 17.5 млн. $. В момента по света има към 250 California Spyder, само че никой не знае къде са всичките.  



4. Oldsmobile F-88

За своето време - 1954 година, дизайнът на този автомобил е „ законодател “ на модата за целия американски пазар. Върху структурата и дизайна е работено до 1964 година

Забавен факт е, че са пуснати 4 екземпляра. Сега те са част от частни сбирки.

Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР